follow
fanposter
Jellove

entry About Affies Share
Kingdom


ANIMATION GIF x TUTORIAL x DOODLE

cr:

Fairytale





Hogwarts



Tutorial buat doodles guna sai
11 Jun 2011 | 80 love notes













Assalamualaikum..

setelah didesak oleh beberapa blogger buat tuto,buat lah juga..hahaha..Main-main je ni..
jom start~~
buka paint tool sai,,tak ada??cari kat google..ni pilih file>new..

than,,tekan yang gambar pen tu..

ikut je lah..

lukis muka,,basicnya...yang pen tu dipanggil linework..yang curve tu kra brush la..kita lukis je.. buka mcm pensel tau..
dah siap warna...
ni untuk lukis doodle lelaki..
lukis macam biasa then warna..dah siap,, file>save as

Dah siap!!ada apa-apa masalah comment..
doodles ni mesti tak ada spe nak curi..watermark terletak buruk kat tengah-tengah tu.. sebab nana printscreen guna gadwin..tak save..hihihi:face38:



Photobucket

Label:





Past / future